Mit tegyünk a tányérra?

2010. 01. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A brokkoli egyre ismertebb, és kedveltebb lesz. Igen kevés kalóriát tartalmaz, ezzel szemben viszont gazdag az létfontosságú tápanyagokban, sok C-vitamint tartalmaz, a B-vitamin csoport minden vitaminja megtalálható benne, sok Kálium, Kalcium és Foszfor is található benne. Kombináljuk rizzsel, mert akkor egy komplett egészségi programot helyezhetünk az asztalunkra.

Vegyünk hántolatlan rizst. A rizs kimossa a szervezetet, mint az árvíz, és használhatjuk hasmenés ellen, erősíti a hajat, a fogat, és a csontokat.

Nézzünk egy gyors receptet, melyet nyugodtan ehetünk egyszer egy héten:

Főzzünk brokkolit 10 percig, sózzuk, borsozzuk. Hevítsünk fel 5 gramm olajat, keverjünk bele 5 g lisztet, másfél deci brokkoli lével (amiben főztük) valamint öntsük fel ezt a rántást másfél deci zöldségével. Fűszerezzük csipet szerecsendióval.

Ezt a szószt öntsük rá a brokkolira, és 15 dkg párolt rizzsel körítsük.

Nagyon finom, nagyon ízletes, és nagyon egészséges. A brokkoli nagyon alkalmas zöldség és hús ételek körítéseként is.

- Németh Ági -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top