Mokkatorta

2009. 12. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tésztához. 175g búzaliszt 2csapott teáskanál sütőpor 175g porcukor 1 tasak vaníliacukor 1 csipet só 3 tojás 175g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez: 100-120g fagyasztott erdei gyümölcs 1 tasak Desszertöntet vaníliaízű kb. 150ml fekete ribizlilé 100ml lefőzött feketekávé 1 doboz Mousse csokoládé habkrém 200ml hideg tejszín Díszítéshez: kevés csokoládé reszelék

A kapcsos sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A gyümölcsöt  felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük.     A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütiformába  töltjük, a tetejét elsimítjuk. A sütiformát a sütő középső részére toljuk és a süteményt megsütjük.

A megsült süteményt a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Pár szem gyümölcsöt díszítésnek félreeszünk. A desszertöntetet elkészítjük a tasakon levő használati utasítás szerint, de 150 ml gyümölcslével, majd hagyjuk kihűlni. A lecsöpögtetett gyümölcsöt hozzákeverjük, majd egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon.

A mousse habkrémet a dobozon lévő használati utasítás szerint de kávé és a tejszín felhasználásával készítjük el. A krémből 3 evőkanálnyit  habzsákba töltünk majd félretesszük. A krém felét a gyümölcsös tölteléken elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük.

A maradék krémmel a tortát bevonjuk, majd a félre tett krémmel és a gyümölcsszemekkel tetszés szerint díszítjük. A tortát 2órára a hűtőbe helyezzük. Tálaláskor a csokoládéreszelékkel díszítjük.

Köszönjük szépen Németh Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top