Ghymes élő

2009. 12. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Minőség, érettség, szerelem - ezek, melyekhez a Ghymes együttes eljuthatott 25 év alatt. A most megjelent jubileumi koncert DVD összefoglalása negyed évszázad egyedülálló zenei munkásságának. Jubileumi koncertjén a Ghymes újra megoszthatta közönségével azt az egyre toluló, egyre édesedő izgalmat, amit a zene iránti elhivatottság és szeretet éltet bennük.

A jubileumi eseményt most otthonunkban is átélhetjük, hiszen A 25 Év - Aréna címmel a koncert teljes anyaga megjelent DVD-n. A 17 élőben előadott dal mellett, extraként egy riportfilm és videoklipek is felkerültek a kiadványra.

A 26 éves GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága, valamint Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

A zenekar azt vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

A zenekar fellépései ma és a közeljövőben: december 5. Csíkszereda (Álombálom koncert), december 11. Mosonmagyaróvár (Mendika - karácsonyi koncert), december 15. Petőfi Csarnok (Csak a világ végire - gyerekkoncert), december 15. Petőfi Csarnok (Mendika - karácsonyi koncert), december 17. Székesfehérvár (Mendika - karácsonyi koncert), december 18. Mátészalka (Mendika - karácsonyi koncert), december 20. Ostrava (Álombálom koncert).



Szerző

donna.hu



Scroll to Top