Morgós csúcs

2008. 12. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 8 dkg Rama sütőmargarin, 0,5 dl tej, 4 dkg keserű kakaópor, 30 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 10 dkg darált háztartási keksz.

Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez: 10 dkg Rama sütőmargarin, egy kevés rum, 15 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg porcukor, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza.

Valamint kristálycukor és magozott meggy.

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés finomságot.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Mészáros Szilviának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket recept@donna.hu  e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top