Munka, ahogy a csillagok mutatják

2009. 01. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A horoszkóp nagyon sok árnyalatot kifejezhet, akár az embert, születési képletünket sem lehet egyszerű sémákba szorítani.

A munkának természetesen létezik terhes oldala, a sorsunkban, életünkben van krízis, feladat, tehertétel is. Ez pedig látszólag ellentétben áll a kreativitásról kialakított képünkkel. A kreativitás hangulata magában foglalná azt is, hogy mindig örömmel végezzük a munkánkat, derűsen, odaadással, és saját elképzelésünk szerint.

Nos a horoszkópunk hatodik házában jelzett munka azt jelenti, hogy nem a magam feje szerint, nem mindig örömmel, de akkor is végzem, ha kedvem nincs hozzá. Inkább az alázat képét társíthatnánk hozzá. Itt a munka az alázattal felvállalt tevékenység. Nem mindegy azonban, hogy mi iránt vagyok alázattal. A horoszkóp ötödik háza mutatja azt a kreativitást, amelynek megélésekor előjönnek kreatív erőink, képességeink. A kreatív fantázia teremti meg azt az irányt, ahol tevékenységet vállalok.

A horoszkóp hatodik háza a teljesítés útját mutatja. Ez itt a kreatív irányok célok megvalósítása, realizálása. Az alázat tehát lehet nagyon is pozitív magatartás, ha a magunk által kitalált, élményeinktől átizzott vállalást megvalósítjuk. A megvalósítás útja, pedig a hatodik ház jegyének útmutatásai szerint történik.

Ha ilyen összefüggésben szemléljük a hatodik házat, láthatjuk, hogy az öröm, a vállalás nagyszerűsége felett érzett olykor kirobbanó öröm, a horoszkópunk ötödik házában mutatkozik, míg a vállalás terhes volta, a kivitelezés mindennapi gondjai, az elgondolások kézzelfoghatóvá tételének apró kis problémái a hatodik házban jelentkeznek.

A horoszkópunk hatodik háza megmutatja azt is, kik segítenek nekünk. A legtágabb értelemben vett segítéstől a szó szerinti értelmezésig, ehhez a házhoz tartoznak az ember segítői. Így a munkatársak, az alkalmazottak, a szolgálók. Itt válik el, hogy az ember miként éli meg magát, mint vezető, „főnök”, vagy munkáltató. Hogy ezzel a teherrel, vagy kötelességgel, hogyan birkózik meg.

A szolgák, szolgálók, száma ma már kevesebb. Azonban ezzel arányosan előtérbe lép munkájuk intézményesített formája, a szolgáltatás. Egyre több szolgáltató segíti életünket. Ezekhez is valamilyen viszony fűz bennünket, amely kimerítően kifejezi horoszkópunk hatodik házának tartalmát.

Munkában segítő funkciót töltenek be a munkaeszközök, amelyet vagy magunk találunk ki, vagy készen kapjuk őket. A velük való bánásmód, használatuk erőpróba, a siker kulcsa lehet. Tehát eszközeinkhez való viszonyulásunk nem közömbös.

Végül sajátos, több ezer éves segítőink a háziállatok, ilyen értelemben, ezért  tartoznak ők is a horoszkópunk hatodik házához.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top