Naree - Pon, a kolostor titka

2008. 10. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nóra a lány, Tomi a fiú. Egymásba szeretnek, ám a kapcsolatba belebonyolódik a lány anyja is. De innen nem szerelmi háromszögként folytatódik a történet, hanem egy utazásról szól, aminek az úti célja Kelet, a mesés kultúra bölcsője. Tomi, aki mindennek elkötelezett kutatója, magával viszi Nórát és annak anyját Bankokba. Ám innentől kísérteties események sokkolják Nórát. Először mindenhová követi egy titokzatos, fehér ruhás férfi. Az Aranydombon pedig szemtanúja lesz, amint az őt árnyékként követő idegent valaki leszúrja.

Tominak az Amulettpiacon nyoma vész, másnap találják meg kegyetlenül megkínzott holttestét egy halászfaluban a hídról lelógva. Nórát megfenyegetik angolul beszélő, de thai kinézetű férfiak, hogy amennyiben nem adja át nekik a Naree-Pont, őt is meg fogják ölni. A lánynak fogalma sincsen róla, mit követelnek rajta, helyzetét még bonyolítja, hogy anyja, és a csoport többi tagja hisztérikának tartja. Egy Nemzeti Parkba tett kiránduláson elkapja őt az egyik gengszter, menekülnie kell. A hátizsákján kívül semmi nincsen nála, az őserdő fái jelentik számára a biztonságot. Kétségbe esetten bolyong, véletlenül belebotlik egy magyar fiúba, Laciba. A lány táskájából előkerül két különös teremtmény, a Naree-Pon. Az egyik kolostor két szerzetesét holtan találják a rendőrök, egy másikból pedig elloptak két ereklyét, melyet a szerzetesek Buddha lánygyümölcsének tartanak, és szentségként tisztelik.

Nóra elhatározza, hogy a számára érthetetlen módon táskájába került, titokzatos tárgyakat visszaadja a sziklák között megbúvó wat-ok buddhista papjainak. A Naree – Pon egy titokzatos legenda tárgyai. A lánygyümölcsökről, már írtunk bővebben a Naree – Pon legenda cikkben, amelyből kiderül miért is olyan érdekesek ezek a tárgyak, és miért foglalkoztatja annyira az embereket, ezek a kis összeaszalódott, magzati pózban fekvő emberi alakok. Annyi körülöttük a rejtély, hogy Vera Buntingot is írásra késztette. Egy történet, ami választ ad a rejtélyre. Kiderül, mit akar a titkos laboratórium Nórától és a kolostorok titkát is megtudhatja az, aki elolvassa ezt a lebilincselő regényt, amely fény derít a gyilkosságokra és a Naree – Pon legendájára.

Kapcsolódó anyagok:

$$1461$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top