Nőies, gömbölyű... Kell még?

2010. 01. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Örömmel közölhetjük, hogy az igazi, formás nők még nagyon is köztünk járnak. Ráadásul a divat is kezdi őket ismét elismerni.

Néhány éve, mikor a modellek hullani kezdtek az alultápláltság következtében, pár divat szakmabeli végre felemelte a hangját, hogy talán nem kellene ennyire lesoványítani azokat a szerencsétlen nőnek nevezett csontvázakat. Sokan bólogattak is, de változás nem történt.

 Van rajta mit fogni, de ettől még (vagy pont ezért) gyönyörű!

Azóta csak annyit láttunk, hogy ha lehet a lányok még vékonyabbak lettek, és lassan elvesztették minden nőies vonásukat. Talán nem is csoda, hisz a nyomás óriási rajtuk. Hisz néhány hónapja pont Karl Lagerfeldről derült ki, hogy „titkon” a csont és bőr lányok képeit még photoshoppal tovább retusálja, melynek eredményeként sokszor a modell feje már szélesebb, mint a csípője, vagy dereka. A divat egy vitathatatlan lángelméje szerint ez lenne az ideális modell. De vajon ők lennének az ideális női példakép is?

Manapság a legtöbb esetben kétféle nő jön szembe velünk az utcán: a pipaszár lábú, űber vékony lánykák, illetve a sokszor jócskán elhízott hölgy társaik. Manapság kevés az igazán gömbölyded, formás nő, aki sem nem kövér, sem nem sovány. Pedig ők lennének az ideál. És nem csak egészségügyi szempontból.

Persze, itt nem ítéletet akarunk mondani. Hisz nekem is jó pár olyan barátnőm van, aki bizony nagyon vékony, és képtelen hízni, és van olyan is, aki már születésétől fogva kis pufók volt. Ettől azonban még megtalálják a helyük és a párjuk az életben. A probléma ott kezdődik, mikor egy fiatal lány, vagy nő szándékosan kínozza a testét, hogy divatosan vékony legyen, vagy nemtörődömsége folytán ér el súlyos számokat mérlegre állva.

A negatív példák mellett tény, hogy mostanában felbukkannak a pozitívak is. Néhány szépségápolási cég és a divat képviselői már kezdenek esetenként ezekkel a nőkkel is foglalkozni. Megjelennek kampányokban, reklámfotókon, sőt még a divatba is beszivárognak teltebb formáikkal. Megmutatva, hogy a természetes még mindig a legszebb.

Ezúttal a V magazin januári száma fektet hangsúlyt a kerek női formákra. Ennek jegyében modelljeik sem piszkafa testű, szinte eldönthetetlen nemű, üres tekintetű modellek, hanem olyan nők, akiket bármely férfi szívesen tudna a maga oldalán.

Érdemes elgondolkozni azon is, hogy bár a divat célközönsége legtöbb esetben inkább a női nem, de ők meg a férfiaknak öltözködnek. Vajon nekik mi a véleményük arról, hogy kedvesüknek 40 kilósra kell koptatnia magát, hogy beleférjen akár egy márkásabb darabba? A férfiaknak tényleg a kiálló csontú lányok kellenek, vagy inkább a V magazin által összeállított hölgykoszorú jobban bejön(ne)?

Forrás: Sebők Anna/www.donnalight.hu

A Fotókat készítette: Solve Sundsb/ V magazin



Szerző

donna.hu



Scroll to Top