Hozzávalók:
40 dkg friss gyümölcs (eper, barack, cseresznye, meggy, málna), ami éppen érik
ízlés szerint cukor, de minimum 2 evőkanál (cukorbetegek mézet, nyírfacukrot vagy édesítőt is használhatnak)
őrölt fahéj, ez is egyéni ízlés szerinti mennyiségben
csipet só
2,5 dl tejszín
2,5 dl gyümölcsös joghurt (olyan ízesítésű, amilyen gyümölcsünk van)
Elkészítés:
A gyümölcsből, cukorból, fahéjból kompótot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt gyümölcs felét leszűrjük és félretesszük.
A megmaradt kompótot levével együtt, turmixgéppel felverjük a tejszínnel és a joghurttal.
A félretett gyümölcsöt beletesszük és már tálalható is.
Ha nem akarunk főzőcskézni, akkor konzervkompótot is használhatunk hozzá.