Elkészítés: A felforrosított olajban megfonnyasztjuk a megtisztított finomra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 ek vizet,és a tűzre visszatesszük. Hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst /tarját/. Addig pirítjuk míg a hús minden darabja megfehéredik, ezután rátesszük az ugyancsak felcsíkozott gombát, valamint a megmosott ugyancsak csíkokra vágott kicsumázott paprikát. Fedő alatt üvegesre pároljuk, időnként megkeverjük. Ezután hozzáadjuk a zuzott fokhagymát, és a felszeletelt paradicsomot, majd puhára pároljuk. Ha a hús már puha liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.
Folyamatossan kevergetve jól kiforraljuk.
Sós vízben főtt burgonya vagy tészta illik mellé. Köszönjük szépen Szabóné Bláser Katalinnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!