Olasz fasírt

2009. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 1 zsemle, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg mozzarella, 6-8 szárított paradicsom, 1/2 kaliforniai paprika, só, bors, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, némi zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát nagyon apróra vágjuk, a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük (ha olajos), és a paprikával együtt kis kockára vágjuk. Mindent összekeverünk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a zöldfűszerekkel. A mozzarellát kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, egyet-egyet rakunk minden fasírt közepére. A fasírtokat átforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük. Parmezánnal és/vagy rukkolával gazdagított krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top