Omlett hozzávalói:
6 darab tojás
1,5 evőkanál liszt
só és bors ízlés szerint
kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Töltelék hozzávalói:
3 evőkanál tejföl
5 dkg csirkemellsonka
1 szál újhagyma
1,5 evőkanál retekcsíra
kevés Piros Arany a kellemesebb íz és színhatás kedvéért
pici só és bors
Elkészítés:
A tojások sárgáját a liszttel simára keverem, majd a tojások fehérjét kemény habbá verem és a két masszát összekeverem, sóval-borssal ízesítem. Enyhén olajozott 32x23 cm-es tepsiben kisütöm. Sütés után alufóliában feltekerem. Amíg hűl az omlett, összeállítom a tölteléket, és utána beletöltöm a tekercsbe. A tálalása történhet simán pirítóssal, burgonyapürével és salátával is. Szeretném még elmondani, hogy a töltelék természetesen merőben eltérhet az általam leírttól. Egyáltalán nem fontos bele a retekcsíra, nekem volt otthon és szeretjük is, így belekerült. Készíthető csemegeuborka, mustár, gépsonka és reszelt sajt felhasználásával is. A lényeg az, hogy nagyon finom, könnyen elkészíthető és kiadós, vendégváráskor, munkahelyi vendéglátásra kiválóan alkalmas. Jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani.
Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!