Omlett-tekercs

2011. 02. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Omlett hozzávalói:      

6 darab tojás

1,5 evőkanál liszt

só és bors ízlés szerint 

kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Töltelék hozzávalói:  

3 evőkanál  tejföl

5 dkg csirkemellsonka 

1 szál újhagyma

1,5 evőkanál retekcsíra

kevés Piros Arany a kellemesebb íz és színhatás kedvéért

pici só és bors

Elkészítés: 

A tojások sárgáját a liszttel simára keverem, majd a tojások fehérjét kemény habbá verem és a két masszát összekeverem, sóval-borssal ízesítem. Enyhén olajozott 32x23 cm-es tepsiben kisütöm. Sütés után alufóliában feltekerem. Amíg hűl az omlett, összeállítom a tölteléket, és utána beletöltöm a tekercsbe. A tálalása történhet simán pirítóssal, burgonyapürével és salátával is.  Szeretném még elmondani, hogy a töltelék természetesen merőben eltérhet az általam leírttól. Egyáltalán nem fontos bele a retekcsíra, nekem volt otthon és szeretjük is, így belekerült. Készíthető csemegeuborka, mustár, gépsonka és reszelt sajt felhasználásával is. A lényeg az, hogy nagyon finom, könnyen elkészíthető és kiadós, vendégváráskor, munkahelyi vendéglátásra kiválóan alkalmas.  Jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani.

Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top