Halláskárosodás: a zene segíthet!

2011. 02. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A halláskárosodás korunk egyik népbetegsége. Magyarország felnőtt  lakosságának mintegy tíz százalékánál állapítható meg valamilyen fokú hallászavar, a hatvanöt év felettiek között, pedig majd minden harmadik ember érintett halláskárosodásban. A probléma rendszerint nem ekkor kezdődik, mégsem fordítunk kellő figyelmet a megelőzésre.

A halláskárosodás bármely életszakaszban előfordulhat és különböző okokra vezethető vissza. Kialakulhat különböző fülbetegségek, gyulladásos folyamatok, keringési betegségek stb. után. A leggyakoribb ok azonban az időskori nagyothallás, a 75 év feletti lakosság 50%-a számol be valamilyen fokú nagyothallással összefüggő beszédértési, kommunikációs problémáról. Pedig az aktív élet elengedhetetlen része a jó kommunikáció az emberekkel, részvétel a beszélgetésekben, társas kapcsolatokban. A nagyothallás révén ezért sokan elszigetelődnek és kommunikációs téren hátrányos helyzetbe kerülnek az egészséges embertársaihoz képest.

A nagyothallás nagyon kimerítő, mert az odafgyelés rengeteg energiát és erőfeszítést igényel. Az is probléma, hogy a hallássérültek között magas a fülzúgástól is szenvedők aránya. A nagyothallók 75-80% tapasztalta már a kellemetlen fülcsengést, amely súlyos esetekben jelentősen ronthatja az életminőséget.

Egy innovatív fejlesztés segítségével, nyugtató fraktális terápiás zenét hallgatnak a nagyothallók a készülékben (ZEN-program). A zene pszichológiai hatását széles körben tanulmányozták és bebizonyosodott, hogy a relaxációs zenének az idegrendszer tudat alatti részére van hatása, csökken a légzésszám, a vérnyomás, rendeződik a szívritmus, és oldódik a krónikus stressz.

Az Audiofon Kft célja, hogy jól felkészült szakembereivel és az innovatív fejlesztésekben élen járó dán Widex cég termékeivel a nagyothallóknak, olyan kommunikációs lehetőségeket biztosítson, ami az ép hallóknak adott. Az Audiofon szaküzletek az ország több nagyvárosában megtalálhatók.

A Widexet két dán fatalember alapította 1956-ban. Ma már világszínvonalon is kimagasló elismerésnek örvend az innovatív és magas minőségű hallókészülék gyártók között. Magyarországon immár több mint 30 éve áll a nagyothallók és a szakma szolgálatában.

A Widex 2001-ben létrehozta Magyarországon, az Audiofon kiskereskedelmi hálózatát, az Audiofon Szaküzleteket. Szaküzleteink szeretettel várnak mindenkit hallással kapcsolatos tanácsadásra.

Keressen fel minket, ha beszédértési, kommunikációs problémái vagy fülzúgása van. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Bővebb információt ITT találhatnak az érdeklődők!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top