Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 15 dkg zsír, 14 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl.
A töltelékhez: 1 kg édes alma, összevágva káposztagyalun, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliacukor, 4 dkg mazsola, 1 evőkanál búzadara, 1 kávéskanál fahéj. A kenéshez: 1 tojás.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, kinyújtjuk , az egyik lapot közepes méretű tepsibe rakjuk, a széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. Erre tesszük az enyhén kinyomkodott, ízesített reszelt almát, ráhelyezzük a másik lapot. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, ritkafogú villával néhány helyen megszurkáljuk. Előmelegített sütőben szép barnássárgára sütjük. Kihűlés után vaníliás porcukorral meghintjük és utána szeleteljük.