Omlós almás

2010. 09. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 15 dkg zsír, 14 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl.

A töltelékhez: 1 kg édes alma, összevágva káposztagyalun, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliacukor, 4 dkg mazsola, 1 evőkanál búzadara, 1 kávéskanál fahéj. A kenéshez: 1 tojás.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,  két cipóra osztjuk, kinyújtjuk , az egyik lapot  közepes méretű tepsibe rakjuk, a széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. Erre tesszük az enyhén kinyomkodott,  ízesített reszelt almát,  ráhelyezzük a másik lapot. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, ritkafogú villával néhány helyen megszurkáljuk. Előmelegített sütőben  szép barnássárgára sütjük. Kihűlés után vaníliás porcukorral meghintjük és utána szeleteljük.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top