Öngyilkos lett Gordon Ramsay egyik szakácsa

2010. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Cerniglia volt a tulajdonosa a jóhírű olasz étteremnek, a Campaniának, mely New Jersey-ben található, és melyet annak idején, 2007-ben Gordon Ramsay tett rendbe a Magyarországon is sugárzott 'Kitchen Nightmares' című reality showjában. (A sorozat magyar címe: Ramsay, a konyha ördöge.

A séf azért jelentkezett a műsorba, mert egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedtek az adósságban, miközben az étterem egyáltalán nem hozott profitot, az étlapon szereplő ételekhez a nyersanyagok pedig rengeteg pénzt felemésztettek, ahogyan a személyzet is. Félő volt, hogy mindenük odavész, beleértve otthonukat is. Cerniglia úgy érezte, nincs más kiút, csak ha a fatuskó modoráról híres sztárszakácshoz, Ramsay-hoz fordul. A baj valóban nagy lehetett, mivel köztudott, hogy Ramsay csakis a látszólag teljesen reménytelen esetekre szán időt, hiszen ebből lehet azután látványos produkciót, esetenként akár szenzációt is kreálni.

 Ramsay (balról) és Joseph Cerniglia.
 

Az ügy érdekessége az, hogy bár a rendőrség egyelőre nem mond semmit, annyit azért mégis közöltek, hogy nyílt nyomozást folytatnak, mivel egy másik hasonló öngyilkossággal is kapcsolatba hozható Ramsay neve. Abban az esetben is egy korábban a műsorában szereplő hölgyről volt szó, aki szintén öngyilkosságot követett el, fejbe lőtte magát dallasi otthonában.

Bár felröppentek hasonló hírek, mégis nevetséges lenne azt feltételezni, hogy az említett esetekhez köze van Ramsay nyers stílusának. Erről nem szól a fáma, de megeshet, hogy a nagy étterem-átalakítások mégsem sültek el olyan jól, esetleg újra csődközeli állapotok alakultak ki, minek köszönhetően a férfi már annyira kilátástalannak érezte helyzetét, hogy ezúttal nem várt segítséget, maga tett pontot az ügy végére. Legalábbis saját maga számára. Abban pedig mindenki biztos lehet: a jelenlegi jogszabályok szerint azért még senkit sem tartóztathatnak le, mert egy bárdolatlan bunkó.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top