Orosz hússaláta

2010. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 4dl tejföl 3 evőkanál majonéz 3 evőkanál mustár 6 db tojás 10 dkg ecetes uborka 1 kis fej hagyma 3 db alma 5db közepes nagyságú krumpli 10 dkg csirkemellsonka 1/2 kávéskanál őrölt bors 1 teáskanál só 1 teáskanál ételízesítő Elkészítése: A krumplit, a tojásokat jól megmossuk és megfőzzük. A sonkát és a meghámozott almát apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk és a fehérjét apró kockákra vágjuk, a sárgáját összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a sóval, a delikáttal. Ebbe a tejfölös öntetbe beletesszük az uborkát, az almát, a sonkát, a hagymát, a megtisztított, felkockázott krumplit és a tojások fehérjét.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top