Hozzávalók:
4dl tejföl
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál mustár
6 db tojás
10 dkg ecetes uborka
1 kis fej hagyma
3 db alma
5db közepes nagyságú krumpli
10 dkg csirkemellsonka
1/2 kávéskanál őrölt bors
1 teáskanál só
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítése:
A krumplit, a tojásokat jól megmossuk és megfőzzük. A sonkát és a meghámozott almát apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk és a fehérjét apró kockákra vágjuk, a sárgáját összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a sóval, a delikáttal. Ebbe a tejfölös öntetbe beletesszük az uborkát, az almát, a sonkát, a hagymát, a megtisztított, felkockázott krumplit és a tojások fehérjét.
Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.