Őszintébbek lettünk a társkeresésben

2010. 03. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ismét kutatnak az amerikaiak, nincs mit tenni, ők már csak ilyenek. De ha már így alakult, mi meg közöljük veletek az eredményeiket, hogy lássátok, nem a levegőbe beszélünk.

5000 interneten társat kereső embert kérdeztek ki szokásaikról abból a nemes célból, hogy kiderítsék, vajon tényleg kihasználjuk-e az internet adta arctalanság lehetőségét, hogy jobb színben tüntessük fel magunkat.

A tanulmányt megelőzően már készült egy felmérés, mely azt firtatta, vajon a barátkozni vágyó netezők a valóságnak megfelelő profilt hoznak e létre maguknak közösségi site-okon. Ennek eredménye pozitív lett, így a kutatók rögtön kíváncsiak lettek, a társkeresésben is ilyen őszinték vagyunk-e, hiszen ott azért nagyobb, de legalábbis más a tét.

Nos, mindenkit megnyugtathatok: az 5000 társkereső jól vizsgázott. Megvizsgálták személyiségüket: mennyire neurotikusak (érzelmi problémákkal küszködő), extravertáltak (kifelé forduló, könnyen barátkozó) vagy introvertáltak (befelé forduló) az alanyok, majd egy kérdőívet is kitölttettek velük.

Az eredmény itt is pozitív lett, már amennyire az pozitívnak tekinthető, hogy a felhasználók éppen annyira őszinték online, mint amennyire offline, a valóságban is azok lennének. Vagyis kijelenthető, hogy a személyiség határozza meg, ki mennyit ferdít a tényeken. Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy ez azért  mégiscsak egy piac, ahol el kell adni magunkat, de ez legtöbbjüket nem sarkallja hazudozásra. Sőt! Meglepően sokan vannak, akik a nagy elvárások miatt kialakult megfelelési kényszerüket csak itt képesek levetkőzni, és teljesen önmagukat adni. Dicséretes!

-röné-

Forrás: www.szerelem.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top