Csak azért is játszanak!

2010. 03. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A CS.A.J., azaz CsakAzértIsJáték egy egyfelvonásos vígjáték Balázs Ágnes kortárs író tollából, mely nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy felfedi a színházak titkát, bepillantást nyújt a kulisszák mögé, vagy ha úgy tetszik, felhúzza a függönyt, amikor még egyáltalán nincs itt az ideje.

Lesz itt minden: utolsó mondatáért küzdő epizodista, nagyképű sztár, szadista rendező, sznob kritikus, rámenős újságíró, címlapsztárok, egy süketnéma, de még egy narkomán bérgyilkos és a musicalsztárok is megjelennek a színen. Dráma és nevetés egyben, amikor nem tudjuk, hogy vicces, vagy inkább nagyon is sírnivaló, amit látunk.

És hogy mindezt ki prezentálja? A kedves néző nem is gondolná talán, de mindössze két színész is elég, ha képesek az improvizációt és a megírt szöveget jól összehangolni, egyik pillanatról a másikra új szerepbe bújni. Az előadás után kétség sem lesz afelől, hogy a Beugróból már a tévénézők számára is jól ismert Kálloy Molnár Péter és Gáspár András tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

A Kishont Ferenc műveiből merítő darabot először 2009. február 20-án mutatták be a Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdiójában, most pedig a Szegedi Tavaszi Fesztivál keretein belül tekintheti meg újra a nagyérdemű.

A kritikák szerint aki üdítő, ugyanakkor tartalmas szórakozásra vágyik, annak nem érdemes kihagyni! A szingli lányok pedig készüljenek: az interaktív játéknak köszönhetően talán életük első szerepe előtt állnak!

Szegedi Tavaszi Fesztivál hivatalos honlap: www.sztf.hu

Időpont: 2010. március 27. 19 óra

Helyszín: Vedres István Építőipari Tagintézmény, Horváth Mihály u. 2.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top