Kokárda torta

2010. 03. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához:

2 tojás, 50 dkg cukor, 10 dkg vaj, 0,5 l  tej, 8 dkg kakaó, 50dkg liszt, 2 sütőpor

Ezeket összekeverjük, majd kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Egyenletes középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük. Amíg kihűl, megcsináljuk a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

3 dl tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 ek.  cukor, 50 dkg vaj, 6 ek. cukor, 2 vaníliás cukor, 25 dkg gesztenyemassza

A pudingot a tejjel és 3 ek. cukorral felfőzni, hagyni kihűlni. Közben kikeverni a vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor a puding kihűlt, összekeverni vele.

 

Hozzávalók a habhoz:

3 zacskó tejszínhab por, 4,5 dl tej, 1 zöld ételszínező, 1 piros ételszínező.

A három habport külön-külön felverjük 1,5-1,5 dl tejjel úgy,hogy az elsőbe piros, a másodikba zöld ételszínezőt rakunk, a harmadikat pedig fehéren hagyjuk.

Közben kihűlt a kokárda alapja. Kirakjuk egészben egy tálcára és kokárdaformát vágunk belőle. Hosszában félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, de úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon. Majd úgy nyomjuk a torta tetejére a piros, fehér és zöld színű habot, ahogy az eredeti kokárdán van.

 

 Köszönjük szépen Balog Emíliának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top