Hozzávalók a tésztához:
2 tojás, 50 dkg cukor, 10 dkg vaj, 0,5 l tej, 8 dkg kakaó, 50dkg liszt, 2 sütőpor
Ezeket összekeverjük, majd kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Egyenletes középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük. Amíg kihűl, megcsináljuk a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 ek. cukor, 50 dkg vaj, 6 ek. cukor, 2 vaníliás cukor, 25 dkg gesztenyemassza
A pudingot a tejjel és 3 ek. cukorral felfőzni, hagyni kihűlni. Közben kikeverni a vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor a puding kihűlt, összekeverni vele.
Hozzávalók a habhoz:
3 zacskó tejszínhab por, 4,5 dl tej, 1 zöld ételszínező, 1 piros ételszínező.
A három habport külön-külön felverjük 1,5-1,5 dl tejjel úgy,hogy az elsőbe piros, a másodikba zöld ételszínezőt rakunk, a harmadikat pedig fehéren hagyjuk.
Közben kihűlt a kokárda alapja. Kirakjuk egészben egy tálcára és kokárdaformát vágunk belőle. Hosszában félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, de úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon. Majd úgy nyomjuk a torta tetejére a piros, fehér és zöld színű habot, ahogy az eredeti kokárdán van.
Köszönjük szépen Balog Emíliának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.