Tudom, hogy macerás ez a leves, de aki szereti a pacalt...
Hozzávalók: 0,5 kg tisztított, vékonyra csíkozott pacal, 1 velős csont, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 2 zeller, 2 nagy hagyma, babérlevél, fokhagyma, só, tejföl, liszt.
A pacalt megfőzőm kb. 2 órán keresztül – lassú tűzőn, babérlevéllel utána beteszem a zöldségeket, meg a velős csontot. Amikor megfőtt kiveszem a zöldségeket, és csinálok egy tejfölös, fokhagymás habarást, és ezzel egy picit sűrítem a levest. Aki szereti a savanykás levest, lehet egy picit savanyítani is, nagyon finom ha kovászos uborka levet használunk. Én szoktam olyat csinálni, hogy 1 kg - 1,5 kg pacalból megfőzőm és csak egy részét habarom be, a maradékot lefagyasztom.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Tősér Carlanak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!