Pályázz számítógépre!

2011. 03. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

12-16 éves vagy? 4,5 vagy afelett van az átlagod idén? Nincs lehetőségetek otthonra számítógépet venni? A nyár elejéig pályázhattok egy számítógépre az iskolátokban. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!



A számítógép, laptop, elektronikus kütyük mindennapjaink részét képezik. Természetes könnyedséggel kopácsolunk a billentyűzeten, töltünk fel zenéket, cseréljük le régi gépeinket a legmodernebb eszközökre... legalábbis néhányan. Ugyanis vannak olyan családok, ahol egy egyszerű asztali számítógép is elérhetetlen álomnak tűnik. Legyen bármilyen kevéssé menő, de inkább költenek ennivalóra és meleg ruhára, mint egy számítógépre, ami talán segítené a gyerekeket a tanulásban, de a családi költségvetést romba döntené akár hónapokra.



Azonban a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány közös adományozói programja révén 2011-ben ismét száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal kap komplett (használt, de még használható) számítógépet egy pályázati felhívás keretein belül.



A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-öt eléri, otthonában nincs számítógép, és az egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.












Illetve jelentkezhetnek olyan cégek és magánszemélyek is, akik a programot szívesen támogatnák!



Rácz Anett, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány elnökasszonya megkeresésünkre elmondta, hogy elektronikus úton már minden egyes önkormányzatot, illetve általános és középiskolát is értesítettek a napokban indult programról, hogy még véletlenül se maradhasson ki egyetlen potenciális jelentkező sem.



Ezt támasztotta alá az összes iskola is, akiket telefonos úton megkerestünk a programmal kapcsolatban. A pécsi, kecskeméti, zalaegerszegi, de még a békéssámsoni iskolákban  is mindenhol tudtak a Számítógép Osztás 2011 programról és minden iskolában kiadták a feladatot a tanároknak, hogy saját osztályaikban jelöljék ki a program kritériumainak megfelelő diákokat és tájékoztassák őket a lehetőségről.



A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:



- szülői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (árvaságról, nagycsaládban élésről, és arról, hogy a családban nincsen számítógép),

- meg kell adni a pontos adatokat (gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét),

- osztályfőnök tanár ajánlása szükséges, amellyel mellékelni kell az iskola által hivatalosan lepecsételt másolatot a bizonyítványról.












A félévi és az év végi bizonyítvánnyal is lehet pályázni



A 2011-es "Számítógép Álom" programban idén a félévi és az évvégi bizonyítvánnyal is lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egyik bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben egy diák csak egy alkalommal vehet részt az adományozó programban.





A támogatói programra a jelentkezési határidő: 2011. július 13. (szerda)



A pályázatot a következő címre kell elküldeni:

"Számítógép Álom 2011"

MÁTRIX Közhasznú Alapítvány

6701 Szeged, PF: 929.



A pályázatról további infók ITT olvashatók!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top