Párkapcsolatról

2008. 04. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Energia-lények vagyunk

Kölcsönhatásban élünk az energiával. Mi állandóan törekszünk az energia megszerzésére, és az energiák mozognak, és mindig körülöttünk vannak. A megszerzett energiát olyan más energiafajtákra és minőségekre alakítjuk át, amelyek a saját életünk fenntartásához, és különböző feladatok elvégzéséhez szükségesek. Az energiából élünk, és az energiának szüksége van a mi átalakító tevékenységünkre. A mi emberi oldalunk felől nézve; mindent az energia miatt és az energiáért csinálunk, mert energia-átalakító-lények vagyunk.

A nőnek szüksége van a férfi-energiára

A férfinak szüksége van a női-energiára

Mondhatnánk, és ha „megvan” mit kezdünk vele? Ez a balfélteke elemző kérdése, amely nem fér hozzá ennek az érzékeléséhez – és kiváló: a saját működésében.

A nő és férfi: közös energiarendszer. A „másik” minőségű energiák átjárnak minket, jelen vannak, szükséges minden sejtünk egészséges működéséhez. A „saját” energia nem elegendő ahhoz, hogy az eredendő testi-lelki-szellemi teljességünkben működjünk.

A nők és férfiak különleges energiaforrások egymás számára. Én legtisztábban leírva Mantak és Manewaan Chia szerzőpáros könyveiben találtam meg, tizenhány könyvük van kiadva magyarul. Elmondom nektek: első olvasásra szinte megijedtem, mennyire másképp van minden, mint ahogy tudtam/tudtuk addig. Aztán elkezdtem kipróbálni :)

Tegyük fel, Gandhi elég kiemelkedő volt ahhoz, hogy lehet tőle tanulni. Idősebb korában úgy biztosította magának a szükséges női energiát, hogy közös kereveten aludt a 9-11 éves szolgálóleányával. Vagyis, még a fizikai közelség is elegendő lehet, mivel a kétféle energia cseréje, gyakorlatilag, szüntelenül zajlik. Pontosabban; mindenkinél a saját ritmusában történik az energiacsere folyamata.

Amikor szeretkezünk, akkor ez a kétféle energia cserélődik kölcsönösen nő és férfi között, rendkívül intenzív folyamatban. Nem véletlen, hogy ez az energiacsere eredendően szent dolog, ha erre nem is gondolunk mindig. A Föld minden kultúrájában a három legfontosabb szertartás a születéshez, halálhoz, és a házassághoz kapcsolódik. E háromból a halált uraljuk a legkevésbé, a megszületés nagyjából irányítható (ma), és amely az ember által valóban választható, az a fogantatás, amely a kétféle energia találkozása. A házasságkötéshez kapcsolódó szertartásos szokásokkal azt fejezzük ki, hogy mégis tőlünk függ az egész folyamat elindítása.

A párkapcsolat egy nő és egy férfi (eredeti) egysége

Nézzünk túl a „a nő és férfi sosem értheti meg egymást” jellegű szövegeken.

A párkapcsolat egy építmény, egy alkotás, vagy ajándék. Egy harmadik lény, akit/amit a nő és férfi folyamatosan alakítanak (ki) – kettőjükből, ketten – az elején olyasféle, mint egy újszülött. (A képi fantáziáddal képzelj el egy pólyásbabát – nő és férfi között – az a párkapcsolat) Sosem közvetlenül egymással vannak kapcsolatba, hanem mindig a kapcsolatukon keresztül, az összekapcsolódó energiákon keresztül.

A Párod az az ember, aki a személyiséged Másik Fele.

A két Fél – akik a kétféle személyiség – együttesen alkotják az Egységet.

(Egység = Teljesség/Egyensúly/Harmónia/Kiteljesedés/Beteljesedés/Béke/Nyugalom/ /Paradicsom/ Energiaállapot/Eredeti ősállapot/Természetes állapot/stb.)

A párkapcsolat próbája az öröm, az elégedettség, és a harmónia

Nem megenni, mint a puddingot! :) Ha valamin keresztül meg lehet érteni, hogy milyen az, ami „összetett” és „bonyolult”, akkor erre a párkapcsolat tényezőinek működése kiválóan alkalmas. Ez a téma összefügg a saját személyiségünk egyediségével, az általános kulturális mintákkal, a konkrét családi mintákkal, az érzelmi intelligenciával, a hormonális működésünkkel, az életmóddal és életvitellel, az anyagiakkal, a munkával és a karrierrel, és stb. Ez nem feltétlen kellemes hír :). Az édes hír az, hogy képesek vagyunk „megteremteni” egy jó párkapcsolatot, és képesek vagyunk fenntartani, hogy jó legyen „benne” lennünk.

Idő kell hozzá, de van is elegendő.

Modellezés

Érdemes lehet úgy kezdeni, hogy amikor elképzeli magának „Őt”, akkor nem a külsejét részletezi elsősorban, hanem a viselkedését – és nemcsak a kellemes helyzetekben, hanem a nehéz helyzetekben is. Csak illusztrációnak leírok egy általános variációt:

1. Építsen fel az „Ő” személyiségét, a saját igényeiből. 2. Amikor ez az elképzelés már elég részletes és eleven, akkor képzelje el, hogy „Őneki” milyen társra lehet igénye. Építse fel az elképzelést az „Ő” társáról is. 3. Nézze meg sajátmagát, hogy mennyire hasonlít arra a személyre, akit „Ő” keres! :) Ne sajnálja rászánni az időt és a figyelmet. Kerülje el, hogy siet vele, vagy a felkészülésen spórol, nincsenek rá szavak, hogy mennyire megéri!

A szerző kérése: alábbi témákra kérek visszajelzéseket. Ezekről fogok írni, az érdeklődés nagyságának sorrendjében – „ami a legtöbb szavazatot kapja …”.

Energetikai tudatosság

Az én Másik Felem

Egységben magammal, egységben „Vele”

Párkeresés, párválasztás

Elfogadás és szeretet

Szeretni, plusz együtt is élni

Amikor nem működik mégse?

Kapcsolódó fórum:

$$f324$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top