Pataki tálban készült sólet

2008. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 db hátsó csülök, 40 dkg tarkabab, 20 dkg búrizs, 10 db tojás, hagyma, 1 szál füstölt kolbász, és fűszerek: só,ételízesítő, pirospaprika, bors babérlevél.

A csülköt a babbal együtt feltesszük főni, búrizst is majd a tojást is sós vízben megfőzzük, a hagymát kockára vágjuk és megdinszteljük, majd pirospaprikával és feketeborssal ízesítjük. Lehet bele tenni egy kis babérlevelet és más fűszereket is, ízlés szerint. A pataki tálat még előző este vízbe áztatjuk: főt-csülköt összevágjuk, illetve a kolbászt is a tojást egészben helyezzük bele. Sorban beletesszük a tálba a csülköt, a babot, a tojást, a kolbász, a búrizst, a hagymát, szaftot, és jól összekeverjük, majd sütőben 40 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Almási Írisznek! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top