Pihenjünk itthon

2008. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kikapcsolódás lehet egy jó könyv a szabadban, egy magazin a strandon vagy egy extrém bicikli túra. Aktív vagy passzív üdülés mindegy, lényeg, hogy jobbá varázsoljuk közérzetünket és kiszakadjunk a ránk nehezedő nyomás és stressz alól. Otthon maradhatunk, vagy elutazhatunk piciny országunk több területeire is. Lássuk csak: ha otthon maradunk, forró fürdő és párunk – olykor kétbalkezes – masszázsára számíthatunk. Ezzel szemben, ha elutazunk, rengeteg szolgáltatást és lehetőséget vehetünk igénybe feszültségünk levezetése érdekében.

Egy jó wellness-hotelben ezerféle szolgáltatás közül választhatunk. Gyógyterápiák terén válogathatunk az elektromos terápia, a masszázsok és pakolások valamint a különböző gimnasztikai és/vagy aerobic gyakorlatok között. Az elektromos terápiába tartoznak például: az ultrahang, a fényterápia – EVOLITE, az ingeráram – MYOTEST, a négyrekeszes galvánfürdő, az infralámpa – SOLLUX, a mágnesterápia – MAGNETFELD, a gyógyszeres inhalálás – INHALATION, az elektromos kezelés – EDIT és az oxigén terápia.

Wellness szolgáltatások pedig: a termoterápia, balneoterápia, hidroterápia, mechanoterápia és természetesen a beauty szolgáltatások – fodrászat, kozmetika, pedikűr, manikűr. A termoterápia a szaunákat jelzi, a balneoterápia a szénsavas fürdőt, a hidroterápia a gyógyvizes medencét, pezsgőfürdőt és aquafitnesst, a mechanoterápia alatt pedig a masszázs-félék értendők.

Térjünk ki egy picit a masszázsra. Úgy gondolom, minden fáradt testnek jól jön egy kiadós lazítás. A masszázsok általában 50 vagy 80 percesek és körülbelül 50 fajtát sorolhatnánk fel. Különlegességek közül is választhatunk, úgy mint: mézmasszázs, lomi-lomi (hawaii gyógymasszázs), tibeti gyógyító masszázs, vákuummasszázs, jin shin do masszázs, sivatagi méregtelenítő sómasszázs, shiatsu.

De választhatunk más jellegű masszázsokat is, mint az ayurvedikus méregtelenítő, cellulitmasszázs vagy gyógynövényes sómasszázs. Az ayurvedikus masszázs Indiából származik és a legfőbb szerepe a test anyagcseréjének visszaállításában van, továbbá erőteljes méregtelenítő és regenerációs hatással bír.

Legyen az fürdő, szépségfarm vagy szépségstúdió, wellness-hotel vagy költségkímélőbb wellness-panzió, esetleg sport hotel, a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A kínálatot elnézve pedig biztosítva van jó közérzetünk s újult erőnk a dolgos hétköznapokhoz.

Kapcsolódó anyagok:

$$303$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top