Ne mondd, hogy nem!

2008. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha erős vágy él bennünk, de ehhez kétségek is társulnak, akkor vágyunk nem, vagy csak lassan fog megvalósulni. Vágyaink pozitív rezgéseit ugyanis gyengíti, vagy ki is olthatja a kételkedés negatív rezgése. A kétely legtöbbször olyan negatív gondolatokból táplálkozik, melyeket számtalanszor végig gondoltunk, és megerősítettünk magunkban. Ezeknek a korlátozó hiedelmeknek rendkívül erős negatív rezgésük van, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne változtatni rajtuk. Ha például azt mondjuk: „Szeretnék egy jól fizető állást, de nem tudok munkahelyet váltani, mert öreg vagyok.” – ezzel akadályt teremtünk a vágyunk megvalósulásának, vagyis nem engedjük meg, hogy a Vonzás Törvénye a valós szándékaink szerinti eredményt „produkálja”.

Hogyan számolhatunk le a kételyeinkkel, és válhatunk megengedőkké? Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket! Van-e olyan ember a világon, aki épp most azt teszi, amire én vágyom? Ha igen, hány emberre igaz ez ma? Tegnap? Múlt héten? Tavaly? Példánknál maradva, a válasz: „Több millió olyan ember van, aki negyvenöt éves korában talált magának a jól fizető állást.” Ez a megengedő mondat már reményt kelt bennünk, ezzel pozitív rezgéseket bocsátunk ki, azaz készen állunk arra, hogy elfogadjuk kívánságunk teljesülését. A kételyek megszüntetésénél segítségünkre lehet, ha minden olyan esetben, amikor megtapasztaltuk a Vonzás Törvényének működését elegendő időt szánunk a megbecsülésre és a hálára. Minél erősebben munkálnak bennünk ezek a pozitív érzések, annál kisebb esély van arra, hogy a kételkedés rést üssön a jól felépített rendszerünkön. A hatást fokozhatjuk, ha összegyűjtjük a Vonzás Törvényét igazoló bizonyítékokat, esetleg naplót vezetünk a sikeresen életünkbe vonzott eseményekről, dolgokról.

Legtöbbünknek azért okoz gondot a megengedés, mert túl nagy falatnak tartjuk, amit szeretnénk magunkhoz vonzani. Ilyenkor célszerű kisebb részekre bontani a feladatot, mert ezek megvalósulása könnyebben elhihető. Fogalmazhatunk például így: „Szeretnék minél több információt kapni a számomra ideális, jól fizető munkahelyről.” Ezzel magunkhoz vonzzuk a szükséges információkat, melyek segítségével sikerül megtalálnunk a kívánt munkát.

Ha pedig már megszabadultunk saját önkorlátozó hiedelmeinktől, ne támasszunk akadályokat az Univerzumnak sem. Ne akarjuk kitalálni, hogyan valósítsa meg a vágyainkat, bízzuk magunkat az időtlen Bölcsességre, amely minden eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy vágyainkat valóra váltsa.

Kapcsolódó anyagok:

$$235$$

$$304$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top