Maceszgombóc (húslevesbe)

2008. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tojásokat nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a vizet, a langyos libazsírt, vagy az olajat és a fűszereket. Ezután belekeverjük finoman a macesz darát. 1 óra pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formálunk (dió nagyságúakat) és forró húslevesben főzzük ki.

Figyelem, meglehetősen sok vizet vesz fel!

Jó tanács: húsleveskockából készült levesben szoktam kifőzni, este. Másnap sokkal finomabb! Ha nem kapsz darát, a pászkát zacskóban húsklopfolóval törd össze. Nem baj ha maradnak benne darabok!

Köszönjük a receptet Fekete Évának!

Kapcsolódó fórum:

$$f1646$$

$$f26$$

$$f864$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top