Piramis szelet

2008. 11. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 6 tojás. A krémhez: 1 dl tej, 1 dl tejszín, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg kakaópor, 6 cl rum. A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj.

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, a lisztet és a kemény tojásfehérjehabot óvatosan belekeverjük. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben vékony lapokat sütünk. A kihűlt lapokat 6 darab 12 cm vastag csíkra vágjuk.

Közben a tejszínt és a tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, és állandó kevergetés mellett jól kiforraljuk. A tűzről levéve kézmelegre hűtjük, majd rummal ízesítjük, és margarinnal habosra keverjük.

Öt tésztacsíkot összeragasztunk a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a krém és a tészta vastagsága megegyezzen. Az így előkészített tésztát hűtőben pihentetjük, majd hosszában ferdén félbevágjuk. A két fél háromszöget egymás felé fordítva krémmel összeragasztjuk. A hatodik csíkot egy kevés krémmel megkenjük, majd erre tesszük a piramis formájú süteményt és 25 percre hűtőbe tesszük.

Vízgőzön felolvasztott, vajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Amikor a csokoládé megdermedt, óvatosan 1 cm széles szeletekre vágjuk. Tálaláskor tejszínhabbal, gyümölcsökkel és citromlével dekorálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Szilvási Erikának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top