Nünüke

2008. 11. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 tojás, 2 dl natúr joghurt, pici só, kevéske cukor, egy kiskanálnyi szódabikarbóna, 18 dkg liszt, olaj, fahéjas porcukor.

A tojást elkeverjük a joghurttal, pici sóval, kevéske cukorral, egy kiskanálnyi szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a lisztet és jól kikavarjuk. Olyan lesz majdnem, mint a galuska tésztája. A kész masszát kiskanállal forró olajba szaggatjuk, mindkét oldalán pirosra sütjük. Ne legyenek nagyok, mert nem sülnek át! Fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

Gyorsan elkészül, szinte pillanatok alatt csemegét varázsolhatunk a családi asztalra. Mivel nálunk két kamasz van a családban és jókat tudnak enni, így 2-3-szoros adagot szoktam sütni.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Fazekas Ibolyának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top