Hozzávalók: 1 tojás, 2 dl natúr joghurt, pici só, kevéske cukor, egy kiskanálnyi szódabikarbóna, 18 dkg liszt, olaj, fahéjas porcukor.
A tojást elkeverjük a joghurttal, pici sóval, kevéske cukorral, egy kiskanálnyi szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a lisztet és jól kikavarjuk. Olyan lesz majdnem, mint a galuska tésztája. A kész masszát kiskanállal forró olajba szaggatjuk, mindkét oldalán pirosra sütjük. Ne legyenek nagyok, mert nem sülnek át! Fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.
Gyorsan elkészül, szinte pillanatok alatt csemegét varázsolhatunk a családi asztalra. Mivel nálunk két kamasz van a családban és jókat tudnak enni, így 2-3-szoros adagot szoktam sütni.
Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Fazekas Ibolyának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!