Vaníliatorta

2008. 11. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 16 szelethez: 4 tojás, 200g cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 75 g liszt, 75 g keményítő, 1 csapott kiskanál sütőpor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 250 g vaj, 150 g étcsokoládé, 2 kanál sárgabarack dzsem.

A sütőt 180C-ra előmelegítjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felverjük 3 kanál meleg vízzel és 125 g cukorral. Belekavarjuk a habbá felvert tojásfehérjét, majd a keményítővel és sütőporral összevegyített lisztet. A formába töltjük és 25-30 percig sütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez csomómentesre keverjük a pudingport 4 kanál tejben. A maradék tejet felforraljuk 75 g cukorral, majd hozzáadunk 2 ek. keményítőt. Még egyszer felforraljuk, közben kavarjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és addig keverjük míg ki nem hűl. A vajat magában habosra kikavarjuk, és kanalanként beledolgozzuk a szoba hőmérsékletű krémbe, figyeljünk erre mert ha hideg vagy meleg a krém akkor kicsapódhat. A lapot 3 részre vágjuk, a megolvasztott csokoládéval megkenjük a lapok vágott felét és hagyjuk megszáradni. Az alsó lapra rákenjük a krém 1/4, rátesszük a középső lapot, megkenjük a dzsemmel és  a krém 1/3 – át, majd rátesszük a felső lapot.  A tortát beborítjuk a krémmel és rácsos mintát rajzolunk rá nyomózsákkal. Néhány órára hűtőbe tesszük, oldalát tortadarával körbeszórjuk, tetszés szerint díszítjük.

Igazi születésnapi finomság, jó munkát és jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Andor Éva Gerdának és Kohut Annának, továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top