Pirított csirkecomb jó asszony módra

2009. 03. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem éppen fogyókúrás eledel, de nálunk nagy kedvenc, és nem bonyolult elkészíteni!

4 személyre adagolva szerezzünk be hozzá: - 4 db egész csirkecombot, - 30 dkg császárszalonnát, - 30 dkg gombát, - 30 dkg gyöngyhagymát (pótolható vöröshagymával!). - 40 dkg burgonyát, - egy kevés lisztet, vajat, csipet sót és borsot, - petrezselyemzöldet.

A megtisztított csirkecombot sózzuk, lisztbe forgatjuk, kevés zsiradékon elősütjük, majd a sütőben saját levével locsolva ropogósra sütjük.

Közben elkészítjük a Jó asszony ragut: A szalonnát, hagymát, gombát és burgonyát 1×1cm-es kockákra daraboljuk. A burgonyát bő zsírban megsütjük. Serpenyőben a szalonnát kissé kiolvasszuk, hozzáadjuk a hagymát, és ha ez üvegesedni kezd, akkor a gombát is. Sóval, törött borssal és aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Erős tűzön gyorsan pirítjuk. Ha megpuhult a gomba is, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kocka sült krumplit. A csirkecombot ezzel a raguval tálaljuk.

Készíthető amúgy bármilyen más hússal is, azt ugyanúgy natúr elősütjük és a raguval tálaljuk. Egyszerű, gyors, finom és laktató étel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Szanyi Ritának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top