Pirosarany (paprika lekvár) házilag

2009. 03. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: • 3 kg paprika, • 1,5 kg paradicsom, • 1 kg vöröshagyma, • 7 csapott evőkanál só, • 1 púpos evőkanál cukor, • 3 teáskanál szalicil, • 1 liter étolaj.

Ledaráljuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymát. Hozzáadjuk az olajat, az ételízesítőt, a sót, cukrot, szalicilt. Feltesszük főzni, forrás után 1 órát főzzük. Üvegekbe szedjük, tetejére egy kis olajat öntünk, száraz dunsztba tesszük. Ha az erőset szeretitek daráljatok bele erős chili paprikát is.

Köszönjük szépen Csere Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top