Piskótatekercses süti

2009. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 10 dkg porcukor 1 tojás 4 dkg margarin 2 evőkanál méz 2 evőkanál tej 1 kávéskanál szódabikarbóna 25 dkg liszt

8 tojásos piskóta   Krém: 20 dkg margarin 1 vaníliás puding 3 dl tej 15 dkg cukor 1 vanília   A tetejére: Porcukor vagy csokoládémáz.   A porcukrot a tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott margarint és a mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összegyúrjuk, majd kettéosztva 2 vékony lapot sütünk belőle. A 8 tojásból piskótát sütünk. A piskótát baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.

A pudingport 3 dl tejjel megfőzzük, ha kihűlt, akkor a porcukorral kikevert margarinhoz adjuk. Az egyik mézes lapot megkenjük vaníliakrémmel, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Erre ismét vaníliás krém kerül, végül befedjük a másik lappal. Tetejére porcukrot szórunk vagy csokoládémázat tehetünk.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top