Muzsdéj

2009. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Előrebocsájtom, ez nem az én receptem, mondhatnám régi "Románikum"

(Kőmozsárban a legjobb készíteni, akinek van!)

Az összetört (nagyon sok) fokhagymát elkeverem sóval, majd cseppenként, mint a majonézhez, 1-2 -3 kanál olajat kavarok bele. (A foghagyma mennyiségétől függ az olaj, látni mennyit vesz fel.) Néhány perc alatt, valóban, a majonézhez hasonló állagú massza lesz a tálkában, amit aztán tetszés, ízlés, pillanatnyi hóbort szerint lehet ízesíteni.

Ez az alap ízesíthető tejföllel, paradicsommal, piros paprikával, darált dióval. Sült húsok mellé is kitűnő, de pirítósra, lángosra is lehet kenni. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Hoffmann Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top