Snickers szelet

2009. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 225 g finomliszt 75 g cukor 175 g vaj

A töltelékhez: 200 g vaj 400 g cukrozott sűrített tej 4 evőkanál cukor 250 g sózott földimogyoró

A csokimázhoz: 125 g tejcsoki 125 g 85%-os étcsoki

A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítottam. Kibéleltem sütőpapírral egy 20×25 cm-es kis tepsit és beledöngöltem. 160 fokos sütőben kb 40 percig sütöttem, míg a teteje egy kis színt kapott. Hagytam kihűlni.

Egy nyeles edényben a mogyoró kivételével kimértem a hozzávalókat és feltettem főni. Közben folyamatosan kavargattam. Ahogy felforrt, elkezdett pöfögni, de hál istennek nem lövöldözött, így égési sérülések nélkül megúsztam. Kb. 10 perces kavargatás után érezhetően besűrösödött és kissé karamellizálódott a massza. Ekkor belekevertem a mogyorót és a tésztára simítottam.

Mikor kihűlt, a papírt lefejtettem róla és egy tálcára csúsztattam. Így nézett ki: Vízfürdő felett felolvasztottam az étcsoki-tejcsoki keveréket és bevontam a tetejét.

Hűtőbe dugtam, majd egy óra múlva szeleteltem.

Szerintem egész jó lett. Mondhatni remek. A tészta erősen vajas ízű, ami jó kontrasztot ad a csokinak és a sós mogyorónak. A töltelék állaga valami egészen fantasztikus: nem kemény, nem túl ragadós, pont jó.

Kíváncsi lennék milyen lenne ha: 1, Vaníliát tettem volna a tésztába? 2, Kakaós tésztával csináltam volna? 3, A töltelék cukormennyiségét először karamellizáltam volna, aztán adtam volna hozzá a sűrített tejet és a vajat, hogy kicsit intenzívebb karamell íze legyen...?

Köszönjük szépen Hieráth Orsolyának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top