Pudingos kosárka

2009. 10. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 40 db-hoz: A tésztához: 60 dkg liszt 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor 4 db tojás sárgája 5 evőkanál tej   A töltelékhez: 2 csomag puding por 8 dl tej 6 evőkanál cukor gyümölcs.   A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal össze gyúrjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap 40 részre osztjuk és a kosárka formába nyomkodjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Még melegen a formából kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. Amíg a süti hűl addig megfőzzük a pudingot és még forrón a kosárkákba töltjük majd mehet bele a gyümölcs. Azért nem írtam konkrétan milyen puding és gyümölcs legyen, mert mindenki döntse el a saját ízlése szerint.

Köszönjük szépen Mezei Bettynek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top