Hozzávalók: A tésztához: 4 tasak csokoládés pudingpor, 1 tasak sütőpor, 200 g porcukor, 100 g liszt, 4 db tojás, 2 evőkanál rum, 200 ml olaj.
A krémhez: 250 gr puha vaj+a formához, 200 g porcukor, 500 g túró, 100 g étcsokoládé.
A cukrot, a sütő-és a pudingport,valamint a lisztet keverjük össze a tojásokkal,a rummal,és az olajjal. A tésztát öntsük egy kivajazott tepsibe,a tetejét simítsuk el,majd süssük 30percig a 200 fokos sütőben. Ha kihűlt vegyük ki a formából.
A vajat daraboljuk fel,és keverjük habosra a porcukorral. Adjuk hozzá az összemorzsolt túrót is,majd az egészet dolgozzuk simára. Az így kapott krémet kenjük a tésztára. Az étcsokit durván reszeljük le,és szórjuk a túrókrém tetejére. Az elkészült süteményt kb.1órára be a hűtőszekrénybe,és csak akkor szeleteljük fel,ha már teljesen kihűlt.
Tálaláskor friss gyümölccsel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen G. Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.