Rácsos sütemény

2008. 11. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 14 dkg vaj, 21 dkg liszt, 7 dkg cukor 1 egész tojás, lekvár. Töltelék: 16 dkg darált dió, 21 dkg cukor, 3 tojás, citrom héj.

A tésztához valókat összegyúrjuk és kétrészre osztjuk, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, az egyik részt a tepsibe helyezzük. A tojást habosra felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a tésztát ribizke vagy barack ízzel megkenjük, ráterítjük a tölteléket és a megmaradt tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Közepes tűznél szép pirosra sűtjük.

Nagyon finom! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kovács Lászlóné Gabriellának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top