Ínycsiklandozó ízek Jorder a Torkosság kisödögének ajánlásával
Ezt a süti receptet ketten is beküldtétek nekünk, bármelyiket is választjátok, biztosan sikeretek lesz!Bokorovics Erika receptje szerint:
Fehér tészta: 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, a vége felé 15 dkg cukrot szórunk bele. 15 dkg kókuszreszeléket 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral elkeverünk, és óvatosan a habba keverjük, majd hozzáadjuk fél citrom levét. Előmelegített sütőben sütjük.
Barna tészta: 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk. 15 dkg darált diót, 3 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral összekeverünk, és óvatosan a habba keverjük. Ezt is megsütjük.
Krém: 10 tojássárgáját egy csomag vaníliás cukorral, és 20 dkg kristálycukorral kikeverünk, 1 csomag vaníliás pudingport keverünk hozzá, majd 3 dl tejet, és sűrűre főzzük. Tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd 25 dkg rámát keverünk apránként bele.
Összeállítás: Fehér tészta + krém 3/4 része + barna tészta + a maradék krém. Tetejét kókusz reszelékkel kell megszórni.
Jó étvágyat kívánok !
Nagy Marianna leírása:
Hozzávalók: A tésztához:
6 tojás fehérje,
15 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék,
fél csomag sütőpor,
csipet só.
A krémhez:
6 tojás sárgája,
1 csomag főzős vaníliapuding,
4 dl tej,
10 dkg porcukor,
10 dkg margarin.
A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a többi anyagot, és vajazott-lisztezett tepsiben megsütjük. Kb 20-30 perc, tűpróbáig.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A 6 tojás sárgáját elkeverjük a pudinggal és a tejjel, majd felfőzzük, amíg sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről, és kihűlés után keverjük hozzá a margarint és a porcukrot.
Ha tésztánk langyosra hűlt, rákenjük a krémet, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Kókusz helyett lehet rá rakni kakaót, reszelt csokit, torta darát.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Nagy Mariannának és Bokorovics Erikának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.