Rákóczi túrós lepény

2009. 05. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.

 

Kinyújtjuk, félig megsütjük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.

Töltelék: 50 dkg túrót összekeverünk 15 dkg kristálycukorral, 3 dkg búzadarával, 2 tojássárgájával és 1 dl tejföllel. 4 tojásfehérjét 15-20 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verünk, a túróra simítjuk, majd lassú tűzön tovább sütjük a tésztát.

Egészségetekre!

Köszönjük szépen Tóthné Évinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top