Rákóczi túrós

2009. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Rákóczi túrós Linzer tésztából elkészítjük az alját. Félig megsütjük, majd forró baracklekvárral lekenjük. A túrótölteléket elkészítjük: 0,5 kg túró, cukor, vanília cukor, citromhéj, búzadara, tojássárga. Rátesszük a tésztára majd visszarakjuk a sütőbe és tovább sütjük (ha bőrösödik a teteje kivesszük) A 6 tojásfehérjét felverjük a cukor 1/3 -val , addig a 2/3 cukrot odatesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Akkor jó, ha gyenge golyót tudunk csinálni, (ezt úgy végezzük, hogy egy tálba hideg vizet teszünk, kanállal a cukorszörpből kiveszünk és beletesszük a hideg vízbe). Amikor ez megvan, akkor levesszük a tűzről és lassú habverés mellett nagyon lassan  a habba csúrgatjuk. Amikor kész, rátesszük a túró tetejére, de előtte kicsit megborzoljuk a tetejét, hogy a hab jobban tapadjon.Rákenjük, recés kártyával díszítjük és sütjük (hamar sül)! Ha jó kivesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top