Rákóczi túrós
2009. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Rákóczi túrós
Linzer tésztából elkészítjük az
alját. Félig megsütjük, majd forró baracklekvárral lekenjük. A
túrótölteléket elkészítjük: 0,5 kg túró, cukor, vanília cukor,
citromhéj, búzadara, tojássárga. Rátesszük a tésztára majd visszarakjuk
a sütőbe és tovább sütjük (ha bőrösödik a teteje kivesszük)
A 6
tojásfehérjét felverjük a cukor 1/3 -val , addig a 2/3 cukrot odatesszük
főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Akkor jó, ha gyenge golyót tudunk
csinálni, (ezt úgy végezzük, hogy egy tálba hideg vizet teszünk,
kanállal a cukorszörpből kiveszünk és beletesszük a hideg vízbe). Amikor
ez megvan, akkor levesszük a tűzről és lassú habverés mellett nagyon lassan
a habba csúrgatjuk. Amikor kész, rátesszük a túró tetejére, de előtte
kicsit megborzoljuk a tetejét, hogy a hab jobban
tapadjon.Rákenjük, recés kártyával díszítjük és sütjük (hamar sül)! Ha jó
kivesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.