Zölborsóleves

2009. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Zölborsóleves Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó 1 db közepes sáragarépa 1 fél vöröshagyma 1 fél darab paradicsom 1 fél darab zöldpaprika vágott petrezselyem só, bors pirospaprika liszt olaj Elkészítés: 

A zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát  megpárolom, majd felengedem 1-1,2 l vízzel, ízesítem sóval, borssal. Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, félig főzés táján beleteszem a fél paradicsomot, a fél zöldpaprikát és friss petrezselymet is ( én gyakorta szeretem a  zöldségleves, karfiolleves, pergelt tészta levesnél, lebbencs levesénél diszkréten használni a paradicsomot és zöldpaprikát). Miután megfőttek a hozzávalók pirospaprikával meghintett, kevés tejjel elkevert rántással felfőzöm és tálaláskor még meghintem friss, vágott petrezselyemmel.          Jó étvágyat kívánok



Szerző

donna.hu



Scroll to Top