Régi idők orvoslása

2010. 03. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ősi Egyiptomban a gyógyító tudomány elválaszthatatlan volt a csillagászattól. Orvos, pap és csillagtudós, egy és ugyanaz volt egy személyben.  Igazán magasztos hármasság!

Az egyiptomi tudósok titkos tudományokban a többi népeknél követőkre találtak. Egészen sajátságosan támaszkodtak az arab orvosok a csillagászat tudományára, sok asztrológiával kapcsolatos kuruzslás (Heckoal asztrológia) ma is él a nép között. Emellett az öröklött hagyományok mellett áll a csillaggyógyászat (Astromedizin), mindjobban tudományosan felépített irodalom kincse.

A herba asztrológus (Ő volt Ulpeper) mondja: "A gyógyászat, mely nem támaszkodik a csillagászatra, olyan, mint a lámpa olaj nélkül."

A titkos orvostudományban az asztrológia minden időben mindenkor igen fontos szerepet játszott.

A kaldeusoknál találjuk a Gyógyászat Mestereit, akik művészetük igen magas fokára jutottak. A papok egyúttal orvosok is voltak, akik gyógyeljárásukat és az egészségügyet szigorúan az asztrológiára építették.

Így tekintette pl. egy fiatal nő horoszkópképlete alapján meghatározott előírásokat, miáltal a gyermek, akit szíve alatt hordott, a lehető legjobb körülmények között léphetett a világba.

A horoszkópnak megfelelően meghatározott színű fényáteresztő edényt alkalmaztak, amelyben víz volt, vagy meghatározott gyógynövényt kerestek, melynek ereje ezzel vagy azzal a bolygóval összhangban állott, s pontosan a szülött természetéhez igazodott.

Görögországban pl. az orphiszi misztérizsek gyakran zenét, a hangok lengő erejét (rezgési energiáját) és szentelt olajat használtak. Gondoskodtak arról, hogy a beteg részére szép és harmonikus környezetet teremtsenek, amely a horoszkópban uralkodó elemekkel (tűz, föld, levegő, víz) összhangban legyen.

Paracelsus-nál (a középkori titkos tudományok legjelentősebb úttörőjénél) az asztrológiát egy nagy gyógyászati rendszer alapjának látjuk, és Kepler a hallhatatlan csillagkutató, aki egyúttal egyik legnagyobb elméleti asztrológus is volt, gyógykezeléseinél az u.n. "kritikus napokhoz" tartotta magát, amelyet az Ő tudománya az aspektusokból számított ki.

A csillagok nem kevésbé életfontosságú befolyását ismerte el Tycho Brahe is.

A titkos tanítások, amelyekben az asztrológia tényleg a legnagyobb szerepet játszotta és még játszik a rózsakereszteseknél.

Ők megkívánták, hogy mielőtt egy orvos egy kúrát elkezdett, az Ő, és a Páciens horoszkópját megnézze!

Mac Heindel, a "Mount Ecclesiza" rózsakeresztes kolónia vezetője, OCEANSIDE mellett dél-Kaliforniában Augusta Foss, Heindel-lel egy asztrológiai iratot "The Message of the stars" címen adott ki, amely sok értékes orvosi adatot tartalmaz. Ő mondja: "Értelmes szülők könnyen és sokat tehetnek gyermekeiknek, ha betegséghajlamaikra ügyelnek, amit horoszkópjaikból megláthatnak."

A szerző nagy súlyt helyez erre az ismeretforrásra, és ha egyes esetekben kétséget támasztottak egyes praktizáló orvosok diagnózisukban, mint az övé, úgy a tények végül az asztrológiának adtak igazat.  Ez az orvos szeme, mely felette áll az X-sugarak (Röntgensugarak) egy szokásos gyertya lángnak.

Azonban, ha röntgensugárral a test belsejét úgy tudnánk megvilágítani, hogy minden sejtet működésben láthatnánk, azért ezek a kedvező feltételek is csak egy tovatűnő pillanatra lennének korlátozva.

A horoszkóp ezzel szemben mutatja az előttünk álló betegségeket a bölcsőtől a sírig, lehetővé teszi idejében óvakodni, intézkedéseinket kellő időben megtenni, hogy sorsunkat legalább enyhíthessük. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy magunkat a krízisek idejében megfelelő rendszabállyal előkészíthessük. Ugyancsak vigasztalást is nyújt, ha igaz, szenvedés elviselésére, annak meghatározott időnek ismeretével, amikor a javulás be fog következni.

Heindel saját kijelentése szerint az orvosi asztrológiát számos éven át gyakorolta és ezzel bámulatos eredményeket ért el.

Ennél meghatározott általános szabályokat nyert, melyet minden csillagorvosnak meg kell színlelni:

"Ne mondj  a betegnek soha elcsüggesztő dolgot.

Soha ne mondd meg, ha krízis előtt áll.

Soha ne mondj meg egy betegségét előre.

Soha ne mondd meg előre halála óráját."

Az ismeretes, hogy az ilyenfajta kilátások a tényleges, vagy képzelt betegre mint egy terhes szuggesztió hatnak, amelyek hatását ritkán képes leküzdeni. Valósággal szörnyeteg az olyan orvos, aki hogy orvosi tekintélyét kifejezésre juttassa, páciensének egy betegség diagnózist, mint egy rémületes szuggesztiót vágja az arcába. A gyógyászat iránti szeretetből semmit sem szabad tenni, ami a beteget lesújtja, akár akaratlanul is.

Az asztrológus orvos a leletnél vagy javaslatnál nem lehet soha túl elővigyázatos.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top