Répatorta

2008. 09. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 225g cukor, 225 g liszt, 1 sütőpor, 1/2 t.k só, 2 t.k fahéj, 170 ml olaj, 2 tojás, 350g reszelt répa, 1-2 csomag vaníliás cukor ízlés szerint.

Szitáld össze a cukrot, lisztet, sütőport, a sót és a fahéjat. Keverd bele az olajt, add hozzá a tojást és keverd el alaposan. Ezután következik a répa és a vanília. Kikent, lisztezett tepsiben, 180 C°-on kb. 30 percig süsd, majd a tepsiben hagyd kihűlni. Ezután kend meg a következő krémmel: 200g krémsajt , 100 g vaj darabolva, szobahőmérsékleten, 200g porcukor, vanília Megjegyzés: a sajt sós natúr tejszínkrémsajt kell, hogy legyen! A hozzávalók mennyiségei azért nem kerek számok, mert angolszász mértékegységekből lettek átszámítva, de nem kell annyira pontosnak lenni! Készítsük el bátran, nem okoz majd csalódást!

Köszönjük szépen Kuthy Évának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top