Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás, egy pohár tejföl (2dl), csipet só A masszához: 10 dkg olvasztott zsír, 10 dkg liszt.
A tésztához valókat jól össze kell gyúrni, amíg sima nem lesz. Utána ki kell nyújtani vékonyra, kb. 40 cm átmérőjű kör lesz. A masszához 10 dkg olvasztott zsírba keverj 10 dkg lisztet, és kend rá a kinyújtott tésztára, majd tekerd fel, mint a bejglit. Vágd el 6 egyenlő részbe, és tedd be a hűtőbe 4-5 óra hosszára.
Utána úgy hidegen kell nyújtani, és bármilyen töltelékkel megtölteni. Itt a tölteléket nem kell szétszórni rajta, hanem egy csíkban célszerű felhalmozni, és úgy feltekerni. A tetejét kend be kis ecsettel, tojásos tejföllel. Csak a tojássárgáját kell tejfölbe keverni. A töltelékeket ízlés szerint készítheted.
Én úgy szoktam, hogy egyik este elkészítem a tésztát, beteszem a hűtőbe, és másnap reggel keverem a töltelékeket, és délelőtt sütöm meg a rétest. Tálaláskor vanília, vagy csoki fagyit rakok mellé, és citromfűvel díszítem.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Rómer Ilonának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!