Ritmus az életünkben

2008. 09. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A bioritmus ugyanolyan személyre szabott, mint a horoszkóp. Amennyire különbözünk egymástól, annyira eltérő az életritmusunk is. Sokszor érzed azt, hogy néha hegyet tudnál mászni és nincsenek problémáid. Ott vagy a toppon és mosolyog rád a világ. Máskor meg a szobád sarkában kuksolsz, és azt hiszed, mindenki ellened van. Eleged van mindenkiből, zabálod a csokit és lesed a tévét. Ennél rosszabb már nem jöhet.  Úgy változunk, mint a tenger, néha simogató és kellemes, máskor pusztító és dühös – és fogalmad sincs miért. Hát a bioritmusunk is ilyen:mindig változunk. A bioritmus három összetevőből áll: 

• Fizikai ciklus: ez huszonhárom napig tart és a fizikai állapotodat mutatja. Hatással van az egészségedre is, és ez mutatja, mennyire érzed jól magad a bőrödben. Amennyiben ismered a kritikus napjaidat, könnyebben fel tudsz készülni az állóképességedet, kitartásodat megterhelő feladatokra.

• Érzelmi ciklus az: ez huszonnyolc napos, a kedélyállapotodra, a körülötted lévő emberekkel való kapcsolataidra hat. 

• Szellemi ciklus: a három szint közül az intellektuális-szellemi ciklus a leghosszabb, időtartama harminchárom nap. Hatással van a memóriádra és a gondolkodásodra, általános tanulási képességeidre.  Ez a három ciklus adja a bioritmusod. Ezeknek az alakulása jelzi a jobb vagy a rosszabb napokat számodra. Mindegyik ciklust külön, de mégis együtt kell elemezni. Külön-külön választ adnak a különböző állapotokra, de együtt adják a bioritmusunk milyenségét. Mindegyik ciklusban vannak pozitív, negatív és kritikus napok. Ha a fizikai ciklusban pozitív napok vannak, akkor azt jelenti, hogy ekkor tudod fizikailag a legtöbbet kihozni magadból. Ilyenkor akár duplázhatsz az edzőteremben, mert úgy érzed, sosem fogysz ki az energiából, még egy órát játszol a gyerekekkel, és még van erőd vacsorát is főzni, a bulikban pedig nem tudsz megállni, csak pörögsz és élvezed az életet. A fizikai ciklusod csúcspontja valószínűleg egybe esik a legjobb teljesítményed idejével.  Ha kritikus ponthoz közelítesz, vagyis a görbe a nullához közelít, akkor előfordulhat, hogy ügyetlen vagy, botladozol, és minden kipottyan a kezedből. Ilyenkor érhetnek kisebb balesetek. Megsüt a vasaló, vagy leöntöd magad a forró vízzel. A negatív napok akkor következnek, amikor a görbe eléri a nullát, vagy az alá esik. Hamar elfáradsz, hajlamosabb vagy betegségekre, ingerlékenyebb vagy és bármin el tudod bőgni magad. Amikor a legalacsonyabb pontot éri el a görbe, ne ess kétségbe, fogadd el, hisz nemsokára jönnek a jobb napok.  Az érzelmi görbe is hasonlóan alakul. Van itt is pozitív, negatív és kritikus nap, ugyanúgy, mint a fizikai ciklusnál. Ha a legmagasabb ponton van, akkor vagy optimista, önbizalmad a csúcson, kreatív vagy, és nincs, ami megzavarjon. A kritikus pontot a nullához való közeledés jelzi. Ingerlékeny vagy és mindenre gyorsan felkapod a vizet. Ilyenkor a legkisebb hibázás is idegesít. Ismerős ugye? A negatív napokon viszont jobb, ha senki nem szól hozzád. Hajlamos vagy a vitákra, őrjöngeni tudnál és ilyenkor vagy a legmagányosabb. Egyél csokit, pihenj és várd a jobb napokat.  Ha a szellemi görbéd a pozitív területen ível, akkor ezek a te napjaid. Éberebb vagy, könnyebben ki tudod fejezni magad, és több dologra tudsz figyelni. Hopp forr a víz, esik a gyerek a székből, a kutya húzza a terítőt. Te, pedig hipp-hopp eléred a gyerkőcöt, rászólsz a kutyára, és takarékra állítod a gázt. És ez megy pörgősen gyorsan. Ott vagy a toppon. A kritikus napokon, viszont szétszórt leszel, és feledékeny. De ez még semmi a negatív napokhoz képest. Döntésképtelen leszel, rossz következtetést vonsz le, és nem vállalkozol új dolgokra. De nyugi itt is jönnek még szebb napok.  Most, hogy tudjuk, mit jelentenek a görbék alakulásai, tudjuk mikor mit várhatunk. De ne feledjük a három görbe együttes figyelése, adja meg az igazi bioritmusunkat. Az egyik nincs a másik nélkül, így árnyaltabb képet kapunk, hangulati, fizikai, és érzelmi változásainkról.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top