2 kg túrót megfőzünk 2 l tejben. Akkor jó, ha a túró összerántja a tejet és gumis-kissé nyúlós állagúvá válik. Kicsepegtetjük és lereszeljük, mert ez egy jó tömör massza lesz.
A reszelt túróhoz 4 dl tejfelt, 2 csapott evőkanál sót és egy teáskanál szódabikarbónát keverünk. Ezt mikróban, vagy ha nincs, akkor gőz felett összeolvasszuk.
Vizezett műanyag edénybe töltjük és kihűlés után könnyen kiborítjuk. Ez az a sajt amit ezután fellehet használni ugyanúgy mint a trappistát vagy hasonló sajtokat!
Sok munka van vele, de mi szeretjük és akinek van házi teje megéri anyagilag is!
Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!