Túró szelet

2009. 03. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 25 dkg  margarin. Töltelékhez: 4 tojás, 15 dkg cukor, 50 dkg túró, reszelt citromhéj, 1 evőkanál rum. Bevonathoz: 3 doboz kis tejföl, 1 csomag vanillin cukor.

A darált kekszet, és az olvasztott margarint összekeverjük, beleöntjük a tepsibe, és 150 fokos sütőben, 5 percig sütjük. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a reszelt citromhéját, a cukrot, a rumot, a tojássárgákat, s végül a felvert tojás fehérjét, ráöntjük a megsült tésztára, és még 25 percig sütjük, amikor kész, a tejfölt összekeverem a vaníliás cukorral, és ráöntöm. Amikor kihűlt, a tejföl már nem csorog le róla, felszeletelem. A rumot kilehet belőle hagyni, én sem szoktam, a gyerekek miatt.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Szin Etelkának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top