Sajtos – karfiolos karaj

2009. 06. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: személyenként 2 szelet csont nélküli karaj, minden szeletre egy – egy karfiol rózsa, margarin, 1 kis pohár tejföl, 15 dkg trappista sajt, só, fehér bors.

                   A karaj szeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé belefektetjük a hús szeleteket. Mindegyik szeletet megkenjük tejföllel, ráhelyezünk egy – egy karfiol rózsát. Az egészet megszórjuk reszelt trappista sajttal. A tetejére helyenként egy – egy darab margarint rakunk, kevés vizet öntünk alá (nem kell túl sok, mert akkor nagyon vizes lesz). Lefedve addig sütjük, míg a hús megpuhul, majd a fedőt levéve visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt a tetején szép aranysárgára sül.

Rizi-bizivel, vagy zöldséges burgonyával is finom. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top