Sajtos krumplis muffin

2009. 10. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 tojás, 5 evőkanál krumplipüré (áttört krumpli), 10 dkg reszelt sajt (én úgy csináltam, hogy a fele Trappista, a fele Karaván sajt volt), 3 dl tej, 1 dl étolaj, 2 mokkáskanál só. A tetejére: reszelt sajt és szezámmag.

A hozzávalókat összekeverjük, 12 muffin formába kanalazzuk, és 200 fokos sütőben kb. fél órát sütjük (vagy addig, amíg aranybarna nem lesz). Egy megjegyzés: Ezt a muffint újabban inkább papírkosárka nélkül, csak a jól kivajazott muffin sütő tepsiben sütöm, mert az egyik fajta papírformába beleragadt. Úgy is finom volt, csak ki kellett rágni a papírból.

Köszönjük szépen Ollósi Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top