Sajtos-tejszínes rántott hús

2008. 10. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 6 szelet karaj, 50 dkg trappista sajt, 30 dkg füstölt sajt, 2-3 dl tejszín, olaj, liszt és tojás a panírozáshoz.

A karajt elkezdem a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajba forgatom, tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a a sajtba paníroztam,majd ha megtelt a tepsi tejszínnel, ‒ főzőtejszín nem a legjobb, mert nagyon sűrű ‒ belocsolom, alufóliával betakarom és a sütőbe teszem sülni.

Az illatáról érezni lehet mikor sült át, akkor az alufóliát leveszem róla és visszateszem, hogy szép barnásra süljön rajta a sajt. Petrezselymes burgonyával tálalom.

Isteni finom, nagyon laktató, jó étvágyat!

Köszönjük szépen Vancza Viktóriának, továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top