A lisztet elmorzsolom a margarinnal, a tojássárgáját a cukorral és a sütőporral elkeverem, pici sót is teszek bele, majd jó alaposan összegyúrom a tésztát. Kilisztezett, közepes tepsi aljára nyújtom a tésztát. Megkenem barack lekvárral.
Majd kemény habbá verem a tojásfehérjét, hozzáadom a cukrot, (lehet belecsöppenteni egy kis citrom levet) azzal is alaposan elkeverem, majd a darált dió következik, de ez már csak óvatosan, hogy ne törjük össze a habot! Végül ezt az elegyet rásimítjuk a lekváros tészta tetejére, és előmelegített – 180 C vagy légkeverésesben 160 °C-os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A dió helyett nagyon finom kókusszal is, az elkészítés ugyanez, csak a dió helyett 20 dkg kókuszreszeléket kell a habbal összekeverni.
Isteni finom süti!
Köszönjük szépen Genczwein Teréziának és Leszenyiczki Ritának, továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!