London szelet

2008. 10. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg ráma, 5 dkg porcukor, 4 tojássárgája, fél csomag sütőpor, pici só, barack lekvár. Tetejére: 4 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg darált dió.

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, a tojássárgáját a cukorral és a sütőporral elkeverem, pici sót is teszek bele, majd jó alaposan összegyúrom a tésztát. Kilisztezett, közepes tepsi aljára nyújtom a tésztát. Megkenem barack lekvárral.

Majd kemény habbá verem a tojásfehérjét, hozzáadom a cukrot, (lehet belecsöppenteni egy kis citrom levet) azzal is alaposan elkeverem, majd a darált dió következik, de ez már csak óvatosan, hogy ne törjük össze a habot! Végül ezt az elegyet rásimítjuk a lekváros tészta tetejére, és előmelegített – 180 C vagy légkeverésesben 160 °C-os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A dió helyett nagyon finom kókusszal is, az elkészítés ugyanez, csak a dió helyett 20 dkg kókuszreszeléket kell a habbal összekeverni.

Isteni finom süti!

Köszönjük szépen Genczwein Teréziának és Leszenyiczki Ritának, továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top